La Liga

Girona – Alaves måndag kl. 21:00.

Om någon inför säsongen hade sagt att Girona skulle ligga i mitten av tabellen medan Alaves skulle ha 11 poäng sämre och ligga sist så hade inte många lyssnare trott på det. Det är två lag som rankades relativt jämnt, men jämna har de inte varit.

Girona har förvisso surfat på turvågen i några matcher, men det går inte att förneka lagets tabellrad och nuvarande fem raka utan förlust. Girona stod upp riktigt bra i senaste 2-2-matchen borta mot Real Betis, en i allt väsentligt jämn match där poängen var fullt välförtjänt. Gironas truppläge är för övrigt förbättrat till denna match så vi räknar med en ny stark insats.

Alaves har blytungt läge i botten av tabellen med 2-0-11 på 13 omgångar. Några av förra säsongens viktigare spelare lämnade klubben och Alaves har inte alls lyckats med nyrekryteringen. Flera nyförvärv – däribland välkände Bojan – har floppat å det grövsta. Tränarna har fått bära hundhuvudet. Laget sparkade sin första tränare efter drygt en handfull omgångar. Den därpå nye tränare, De Biasi, fick sju omgångar innan han sparkades 27:e november. Tränarförändringarna är en aning ologiska då det snarare är spelarmaterialet som brister. Det är nästintill ingen lagdel som visar styrka.  Näst senast brutal 1-4-förlust borta mot Getafe. Senast en blek 1-2-förlust hemma mot ett Eibar som inte behövde spela särskilt bra för att slå Alaves. Förlusten mot Eibar blev dyrköpt. Alaves fick nämligen tre avstängningar på ryggen inför denna match: backen Ely, mittfältaren Manu Garcia och anfallaren Christian Santos. En ny skada på backen Alexis – som är stort frågetecken till spel mot Girona – oroar också gästerna i matchen.

Det är alltså mycket möjligt att Alaves kommer att sakna fyra ordinarie jämfört med senast. Det i kombination med usel formkurva och kroniskt dåligt spel på bortaplan ger upplagt smashläge för Girona. Vi spelar Girona med Asian Hcp -0.75 till oddset 1.80 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!