La Liga

Eibar – Espanyol söndag kl. 18:30.

Det är två lag med medgångskänsla som går in på den gemytliga arenan Ipurua (med ca 6000 åskådare i kapacitet) på söndagskvällen. Både Eibar och Espanyol har lyft sina resultat nyligen.

Eibar som ett tag var farligt nära bottenstriden har plötsligt två raka, viktiga vinster i ryggen. Den första av de två var 5-0 hemma mot Betis – starkt och imponerande! Eibar följde upp det med 2-1-seger senast borta mot Alaves. Som var betydligt mer bräcklig. Eibar fick verkligen slita för att vara bättre än Alaves som är La Ligas förmodligen sämsta lag just nu. Det går alltså att ifrågasätta Eibars fortsatta form trots segern. Spelar laget lika alldagligt mot Espanyol som mot Alaves lär det inte räcka. Eibar kommer att sakna målskytten Charles i matchen mot Espanyol, vilket svider. Medan Charles har gjort 5 mål så har ersättaren Kike fortfarande inte gjort något mål denna säsong, trots att Kike har spelat fler minuter än Charles har gjort.

Espanyol har visserligen inte vunnit så många matcher senaste månaderna, men det har varit genomgående stabilt och fler optimistiska insatser. Espanyol pressade exempelvis Valencia hårt näst senast i en 0-2-förlust. Senast kom en retroaktiv utdelning när Espanyol 1-0-besegrade Getafe. Espanyol var bättre än ett Getafe som staplat toppinsatser under hösten – mycket imponerande skalp som lovar gott inför framtiden! Espanyols försvarsspel har varit pålitligt en längre tid. Att laget nu börjar skapa allt fler målchanser – mycket nyttigt har skapats mot Valencia och Getafe – antyder att det kan bli en ännu roligare vinster och vår.

Espanyol ska förväntas hamna ovanför Eibar i tabellen – första steget på den resan blir att vinna denna bortamatch till lockande skrälloddset 3.30 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!