La Liga

Celta – Villarreal söndag kl. 16:15.

Celta Vigo är i mycket bra slag för dagen – annat går inte att säga efter de senaste veckornas framgångsrika framfart. Laget förlorade visserligen med 1-2 senast borta mot Valencia, men det var mycket otur inblandat. Celta Vigo hade 58% bollinnehav och 9-6 i skottövertag, trots bortaplan. Laget var gott och väl förtjänt av minst en poäng även om det till slut blev noll och intet. Celta Vigo spelade dessförinnan 2-2 borta mot självaste Barcelona. Varför då gå emot laget här? Huvudskälet är att Celta Vigo har två brutalt tunga avstängningsavbräck som inte går att snacka bort. Det är å ena sidan backkuggen Mallo och å andra sidan den enormt vassa anfallaren Iago Aspas (målskytt vs Valencia). Sedan tidigare saknas dessutom backen Sergi Gomez. Det gör att Celta Vigo har försvagningar både defensivt och på sista tredjedelen, två delar av planen där man behöver vara starkt emot Villarreal.

Det är ett Villarreal som trots några förluster i följd har spelat relativt trevlig fotboll. Laget föll med 0-2 senast hemma mot Barcelona. Det var en klart hygglig insats från Villarreal som till slut föll på utvisning. Röda kortet på Raba (avstängd här) innebar distinkt fördel för ett mycket bra Barcelona som gjorde sina två mål under matchens sista 20 minuter. För övrigt drog Bakambu på sig kort och är avstängd här, vilket är ett betydande offensivt avbräck. Villarreal har emellertid ingen större nöd anfallsmässigt tack vare att en viss Bacca återvänder efter skadefrånvaro. Bacca kommer att kunna ställa med mycket mot en försvagad Celta Vigo-backlinje. Villarreal brukar trivas ypperligt i inbördes möten. Faktum är att Villarreal inte har förlorat någon av de åtta senaste inbördes mötena mot Celta Vigo, varav fyra har varit hemma och fyra på Celta Vigos hemmaplan. Förra säsongens motsvarande möte på denna arena resulterade i 1-0-seger för Villarreal.

Vi spelar Villarreal med Asian Hcp 0 (pengarna tillbaka vid eventuellt kryss) till oddset 2.20 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!