La Liga

Girona – Real Sociedad fredag kl. 21:00.

Spanska La Liga gör återkomst efter landskampsuppehåll. Nykomlingen Girona som något överraskande ligger på tiondeplats tar emot Real Sociedad som ligger på planenlig sjundeplats.

Girona hade det tungt större delen av september och oktober, men en formuppgång i slutet av oktober och början av november har fört upp laget till nuvarande position. Det är långsökt att tro på fortsättning. Gironas trupp är beskedlig i normalfallet och när några spelare är avstängda eller skadade blir den rent av svag. I denna match saknas nyligen skadade mittfältare Pons, vilket är ett kännbart avbräck. Som om det inte vore nog har tre spelare kommit tillbaka sent från landslagsuppdrag (Kayode, Stuani, Maffeo) och även om de kan spela lär de inte vara i bästa skick.

Sociedads trupp är såväl bredare som spetsigare än Gironas. Sociedad har sett bra ut ända sedan början av oktober med blott en enda förlust på de åtta senaste tävlingsmatcherna (cuper inkluderat). Laget gick till landskampsuppehåll med 3-0-seger mot Vardar respektive 3-1-seger mot Eibar i bagaget.

Vi tror att Sociedads giftiga anfallstrio kommer att bli för mycket för Gironas skakiga defensiv. Sociedad-tvåan spelas till glada 2,50 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!