VM-kval

Kosovo – Ukraina fredag kl. 20:45.

Kosovo står utan VM-chans medan Ukraina sliter för viktiga poäng i VM-striden. En given bortaseger? Det är enkelt att falla in i dylikt – mycket förenklat – tankesätt, men sanningen är mycket mer nyanserad än lagens respektive chans att kunna VM-slutspel.

Kosovo gör lagets första kvalframträdande och det var ingen som någonsin trodde att det skulle kunna bli något annat än bottenplacering. Mer intressant att notera är att Kosovo sliter på i match efter match. Det logiska – att spelarna verkligen vill ta vara på varje tillfälle att visa upp sig i landslagströjorna på FIFA-nivå – syns. Även om Kosovo har radat upp förluster så har flertalet varit mer än hedersamma. I senaste omgången blev det exempelvis en 0-1-förlust här hemma mot Finland. Kosovo-spelarna kämpade och slet tillräckligt för att egentligen förtjäna ett kryssresultat från den matchen.

Ukraina är ett lag som är en aning på dekis. Många tippade att plats i topp-2 inför kvalet fast nuvarande position är en mycket skakig fjärdeplacering med rejäl ”negativ press”. Ukraina ska möta gruppens kanske bästa lag i slutomgången så de är favoriter att missa VM-turneringen i dagsläget. Ukrainas senaste insats var för övrigt mycket sval: 0-2-förlust borta mot Island i en match som var lika viktig som denna. Som om det inte vore nog har Ukraina ett flertal nya avbräck, varav tre normalt knackar på dörren till startelvan: Butko, Kovalenko och Zinchenko.

Vi tror att Kosovo kommer bjuda på starkt motstånd i kväll och vi spelar dem med Asian Hcp +2.50 (ger vinst om Kosovo vinner, spelar oavgjort eller förlorar med upp till två mål) till oddset 1.725 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!