Allsvenskan

Halmstad – IFK Göteborg lördag kl. 14:00.

Halmstad fortsätter att ha ödesläge i bottenstriden. Laget måste börja vinna, men det verkar inte fungera. Ett skäl bakom underprestationerna är att anfallssidan producerar för dåligt. Det är för all del logiskt eftersom offensive kuggen Haksabanovic såldes i somras och invärvade anfallaren Oremo – som fick en bra start i nya klubben – blev allvarligt skadad en bit in på hösten. Halmstad får slita betydligt hårdare för varje mål än de övriga lagen i Allsvenskan. Det är något bättre ställt med lagets defensiv där säsongens kanske enskilt bäste spelare – målvakten Isak Pettersson – flera gånger har räddat Halmstad undan större förluster.

Göteborg fick en islossning senast i 4-0-vinsten hemma mot Sirius. Det bjöds dock på flera enkla mål i den matchen från ett Sirius var helt under isen. Göteborg har i övrigt sällan imponerat under hösten. Nämnda 4-0 var enda matchen på tio senaste där Göteborg lyckats göra fler än två mål offensivt. Laget har gjort 0, 1 eller 2 mål i övriga nio matcher. Den här matchen kommer inte att bli något målfyrverkeri. Det är två lag som har målskyttsproblem och att den spelas på planslitet, kanske regnigt och publiktomt Örjans Vall bygger inte direkt upp för att lagens tidigare trender ska vika av från det normala.

Det luktar målsnålt lång väg och vi väljer att spela under 2.5 mål till oddset 2.07 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!