VM-kval

Finland – Turkiet måndag kl. 20:45.

Finland inledde VM-kvalet på ett riktigt svagt sätt och de valde att göra sig av med Hasse Backe som förbundskapten efter 0-1-förlusten borta mot Ukraina i december förra året. Det stod tidigt klart att Finland inte skulle kunna nå en VM-biljett, men laget har ändå visat prov på bra moral mot motstånd som haft bättre motivation än dem själva under hösten. Island besegrades med 1-0 i den senaste hemmamatchen som spelades i början av september. Det följdes upp av en mer pliktskyldig 1-0-seger borta mot Kosovo och så spelade Finland 1-1 borta mot starka Kroatien i fredags.

Turkiet spelade bort sig från playoff i och med 0-3-förlusten på hemmaplan mot Island i fredags. Turkiet hade andraplatsen i sina egna händer inför Islandsmatchen, men de vek ner sig fullständigt trots ett massivt publikstöd. Turkiet hade visserligen 68% av bollinnehavet, men det hjälpte föga mot ett stenhårt arbetande och mycket effektivt Island. Den motivation som fanns i Turkiet inför Islandsmatchen lär vara som bortblåst inför kvällens avslutande match. Vi har svårt att se Turkiet komma upp med någon vidare bra insats.

Finland har inte haft mer än äran att spela för under året, men spelarna har visat bra moral mot lag som slagits för att nå VM. Nu väntar Turkiet, som just blivit av med sin playoff-chans, och det känns som en intressant utmaning. Spelarna i Turkiet tvingas ta resan till Helsingfors som bjuder på sju grader och regn under kvällen, när de helst av allt skulle vilja återvända till sina respektive klubblag och slicka såren. Finland vill avsluta VM-kvalet med en seger inför sina fans och det vore onekligen en fin fjäder i hatten att besegra Turkiet. I normala fall är Turkiet ett bättre lag, men med rådande förutsättningar får inte Finland ett bättre läge att besegra Turkiet på. Vi väljer att testa Finland med en mindre skrällpeng till oddset 3.00 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!