VM-kval

Bosnien – Belgien lördag kl. 18:00.

Belgien är en av dominanterna i EM-kvalet som redan har säkrat VM-biljett. Lagets facit är strålande 7-1-0 och 35-3 i målskillnad, vilket vittnar om oerhörd särklass i den aktuella gruppen. Belgien behövde egentligen inte anstränga sig så mycket vid förra landslagssamlingen, men 9-0 hemma mot Gibraltar och 2-1 borta mot Grekland talade sitt tydliga språk – Belgien ”kör” och laget har nästan bara tillgång till högsta växeln. När dessa lag möttes för exakt ett år sedan vann Belgien med solklara 4-0.

Bosnien har en viss motivationsfördel här – laget ligger tvåa och behöver poäng för att behålla andraplatsen (play-off) – men det är inte troligt att det räcker speciellt långt mot ett Belgien som lär gasa på slutsträckan. Bosnien har trots 4-2-2 gjort ett ojämnt kval. Man ska komma ihåg att gruppen inkluderar slagpåsarna Gibraltar och Estland som ger flera gratispoäng. Bosnien har minst sagt darrat i de något svårare matcherna. Laget förlorade svagt nog med 2-3 borta mot ett avsågat Cypern vid förra landslagssamlingen. Till denna match mot Belgien har Bosnien avsevärda frånvaroproblem att tampas med. Backen  Zukanović är avstängd. Dessutom har följande spelare fåt kasta in handduken på grund av skador: backarna Bičakčić, Vršajević, Šimunović och Pavlović, mittfältarna Pjanić, Prcić och Vrančić samt anfallaren Đurić.

Belgien har betydligt bättre truppläge och kommer att ställa upp med en startelva som – precis som för ett år sedan – är flera klasser starkare. Vi spelar Belgien med Asian Hcp 0 (pengar tillbaka vid ett oavgjort resultat) till oddset 1.89 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!