Europa League

Zorya – Östersund torsdag kl. 21:05.

Zorya kom trea i Ukraina ifjol och har sedan dess gjort gigantiska ändringar – 9 spelare har lämnat, 15 nya spelare har tillkommit. Zorya har inte fått pusselbitarna att sitta ihop hittills. Laget har gjort en mycket blek ligastart med 2-2-4 på åtta omgångar. En faktor som stör är att laget tvingats byta hemmaarena p.g.a. kriget i Ukraina och det minskar antalet supportrar. Zorya snitter numera bara ett par tusen åskådare i publik på sina hemmamatcher, d.v.s. låg hemmafördel gentemot lag som har 10 000-tals åskådare och starkare hemmatryck.

Östersund har gjort en bragd som tagit sig till gruppspelet den långa vägen via att slå ut Galatasaray och PAOK som båda rankades högre än Östersund. Det är dock ingen slump att det gick vägen. Laget har ett stabilt grundspel och en oerhört bra laggemenskap som gör att de kommer att kunna göra fler ”överprestationer”. Östersund satsar även fortsättningsvis hårt på kassakon Europa League (vilar hellre spelare i Allsvenskan) och det blir starkast möjliga startelva ikväll.

Matchen spelas i Lviv och det ligger 138 mål från den plats Zorya normalt spelar, så hemmaplansfördelen är begränsad. Det ser ut som att Zorya behöver mer tid för att spela samman sitt lag och vi tror att ukrainarna kommer få slita hårt för att besegra Östersund. Ett mer samspelt Östersund ska ses med vettig poängchans och vi väljer att spela Östersund med Asian Hcp +0.5 (ger vinst om Östersund vinner eller spelar oavgjort) till oddset 1.88 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!