Superettan

Trelleborg – GAIS måndag kl. 19:00.

Det står viktiga poäng på spel för Trelleborg som utkämpar en jämn kamp med flera lag om tredjeplatsen. Mittenlaget GAIS är också välmotiverat, men det är inte samma rejäla nödvändighet och vikt av varje enskild poäng. GAIS hade inför denna 23:e omgång fem poängs marginal ner till negativa kvalstrecket.

Trelleborg fick slita för att vinna med 2-0 senast borta mot Syrianska. Skåningarna hade det spelmässigt trögt första halvtimmen. En utvisning på Syrianska gjorde uppgiften lite lättare. Trelleborg var dock inte ens speciellt dominant i spel 11 mot 10, men de löste tre poäng genom effektivitet och två mål i andra halvlek. TFF har därmed fyra vinster på fem senaste. Laget är erkänt väldigt hemmastarkt på Vångavallens gräs: 7-3-1. Spelmässiga insatsen kommer garanterat att bli bättre än på Syrianskas konstgräs.

GAIS spelade 1-1 i ett både energimässigt och spänningsmässigt laddat derby mot ÖIS. Matchen var jämn och kunde ha vägt över åt endera håll. GAIS har en rejäl bit kvar med lagbygget. Nye tränaren Bosko Orovic har inte riktigt satt en tydlig prägel (eller fått ut den), vilket kan bero på att flera av spelarna i startelvan också är nya p.g.a. sommartransfers. GAIS skulle egentligen behöva en ”ny försäsong” för att få ihop bitarna. Här ställs det bortasvaga Göteborgslaget (2-2-7 på 11 bortamatcher) inför en av årets svåraste bortauppgifter. När GAIS mötte TFF i hemmamötet på Gamla Ullevi i juni månad dominerade TFF spelet långa stunder, men GAIS med ändå mycket turligt med 1-0.

Dagslägets TFF är formmässigt spetsigare än i juni och de spelar med såväl en enorm tabellmässig hunger som hemmaplansfördelen. TFF vinner till härligt favoritodds – ettan spelas till 1.72 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!