Champions League

Sporting Lissabon – Barcelona onsdag kl. 20:45.

Det är tidig ”gruppfinal” mellan Sporting Lissabon och Barcelona som båda tog full pott i första omgången.

Sporting Lissabons framgång var onekligen mer överraskande, men den följde lagets logik denna säsong som har varit BRILJANT! Ja, det är läge att använda versal bokstavering. Sporting Lissabon har gått igenom tio raka tävlingsmatcher under säsongen utan en enda förlust. Lagets enda poängtapp i portugisiska ligan var helgens 1-1 borta mot Moreirense, vilket delvis kan tillskrivas fokus på denna match. Sporting Lissabon tog det lugnt med nyckelspelarna för att få dem redo till att maxprestera i Champions League. Innan dess hade Sporting Lissabon sex raka ligavinster. Laget har dessutom slagit ut Steaua Bukarest med totalt 5-1 i Champions League-kvalet innan 3-2-segern borta mot Olympiakos i CL-premiären. Sporting Lissabon har byggt en startelva som är mycket slagkraftig och definitivt lär utmana Juventus och Barcelona om att hamna topp-2 i gruppen.

Barcelona har vunnit alla lagets La Liga-matcher och imponerar. Det blev därtill 3-0-vinst mot Juventus i CL-premiären. Barcelona har dock en ”svaghet” och det är att laget är ohyggligt beroende av en spelares – Messis – produktion. När och om han stoppas blir laget mycket mer sårbart. Att Messi har haft lekstuga mot La Ligas bottenlag och hemma på Camp Nou mot ett frånvaro drabbat Juventus är en sak. Det är en helt annan sak att gå in borta mot säsongsobesegrade Sporting Lissabon som har fokuserat på matchen i veckor.

Barcelonas favoritskap har överdrivits rejält – vi spelar Sporting Lissabon med Asian Hcp +1.50 (det ger vinst om Sporting Lissabon vinner, spelar oavgjort eller om Barcelona tar en uddamålsseger) till oddset 1.70 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!