Europa League

Astana – Slavia Prag torsdag kl. 17:00.

Astana försökte kvala in till Champions League men den drömmen sprack mot Celtic. Astana var inte i närheten i bortamatchen som slutade 0-5, men spelarna visade bra moral då de hemmaslog Celtic med 4-3. Det går inte att blunda för att hemmaplansfördelen är viktig då Astana spelar, det gäller såväl spelet i inhemska ligan som ute i Europa.  Astana gör en bra säsong i den inhemska ligan där de ligger tvåa i tabellen, men det skiljer bara två poäng upp till Kairat trots att dessa spelat tre matcher fler än Astana. Astana har spelat 13 hemmamatcher i ligan och det har gett tolv vinster och ett oavgjort resultat med 38-3 i målskillnad.

Den tjeckiska ligan är bara åtta omgångar gammal men Slavia Prag har redan tappat massor med mark på Viktoria Plzen. Plzen har spelat ihop 24 poäng medan Slavia står på 16 inspelade poäng. Värt att notera är att Slavia Prag vunnit fyra av fyra på hemmaplan med målskillnaden 9-0. Det har gått sämre på bortaplan med fyra oavgjorda resultat på lika många matcher. Då har Slavia Prag ändå mött beskedligt motstånd som 15:e placerade Banik Ostrava, 9:e placerade Bohemians 1905, 8:e placerade Zlin och nuvarande tabelltvåan Sigma Olomouc. Spelet på bortaplan i Europa har inte gått mycket bättre. Slavia Prags senaste sju bortamatcher i Europa League-sammanhang har resulterat i fem förluster och två oavgjorda resultat.  Årets två bortamatcher i kvalet till Champions League slutade med förluster mot BATE och APOEL.

Astana har vunnit sina två senaste hemmamatcher i kvalet till Champions League där de besegrat Legia Warszawa med 3-1 och Celtic med 4-3. Dagens motstånd är verkligen inte tuffare på papperet och ser man till vad Slavia Prag presterar på bortaplan blir ettan högintressant. Astana behöver en seger efter 1-3-förlusten på bortaplan mot Villarreal i första gruppspelsmatchen i Europa League och vi ger dem bättre vinstchans än vad spelbolagen vill ha det till. Astana spelas till oddset 2.60 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!