Europa League – kval

Östersund – PAOK torsdag kl. 19:00.

PAOK vann det första mötet med 3-1 och det gör att Östersund står inför en svår utmaning i kväll. De behöver resultat som 2-0 för att gå vidare eller 3-1 för att ta matchen till förlängning.

PAOK hade stort bollinnehav i första mötet men de hade problem att omvandla bollinnehavet till farliga målchanser i förta halvlek. Östersund låg rätt i sina positioner och kunde kontrollera händelserna på ett bra sätt samtidigt som de fick med sig 1-0 på en straffspark. Matchen spelades i hög temperatur, termometern visade +30 grader genom hela matchen och det tog ut sin rätt till slut. Det syntes tydligt att kraften började ta slut bland spelarna i Östersund efter ca 70 minuter. Det var också då PAOK kunde sätta in ett avgörande ryck. 2-1-målet gjordes i 77:e minuten och 3-1 kom på straff i 88:e minuten.

Östersund spelade med ett lågt försvarsspel för att få med sig ett förmånligt resultat inför kvällens returmatch. Hade det inte varit för att Keita kommit fel i straffsituationen hade det också sett riktigt bra ut. Nu är det Östersund som har hemmaplansfördelen och vi kommer se en helt annan inställning i kväll. Östersund måste göra mål samtidigt som PAOK har ett resultat att spela på. Lägg därtill att det finns två tunga faktorer som talar för jämtlänningarna. Östersund spelar sina matcher på konstgräs och det är definitivt ett minus för PAOK. Temperaturen i Östersund förväntas ligger kring tio grader med nordvästanvind som ligger på från fjällen, det ser vi som en fördel för Östersund, som inte trivdes i den tryckande hettan i Thessaloniki förra veckan.

Östersund är otroligt svårslagna på hemmaplan och vi tycker att spelmarknaden tagit för stor ställning för PAOK. Östersund vilade i stort sett hela laget mot AIK i söndags och kommer således utvilade till kvällens match. Östersund måste vinna samtidigt som PAOK tål en förlust med 0-1 och 1-2. Kom ihåg att Östersund gjorde en strålande bra insats då Galatasaray besegrades med 2-0 här hemma. Till dessa odds är valet enkelt – vi spelar Östersund till 3.00 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!