Superettan

Helsingborgs IF-Örgryte IS  lördag kl. 18:00.

Superettan är äntligen tillbaka efter en månads sommaruppehåll. Det blir rivstart direkt med intressanta toppmötet Helsingborg-Örgryte. Lagen tillhör inte de suveräna lagen i topp-2, men både trean Helsingborg och sexan Örgryte har tredjeplatsen – kvalplats – i huvudsikte.

Helsingborg inledde vårsäsongen i mästerliga takter och visste inte hur det kändes att förlora de två första månaderna. Sedan gick laget in i en klar svacka mot slutet av vårsäsongen. Helsingborg rasade bland annat igenom hemma mot Brommapojkarna och tog totalt två poäng på de fyra sista omgångarna. Verkligheten kom ikapp efter den himmelska starten.

Örgryte har legat och lurat i vassen mest hela säsongen, en bit bakom de bästa lagen. Potentialen är stor med skicklige tränaren Lantz och flera spelarprofiler i startelvan. Legendaren Johan Elmander har varit bra, men det finns ännu mer kapacitet hos honom. Vi förväntar oss att Elmander kommer att få igång sitt målskytte mer under höstsäsongen.

Örgryte har ett gäng avbräck i den här matchen (bl.a. offensivspelarna Mutumba och Atashkadeh) och det är givetvis bekymrande. Den här faktorn har emellertid överskattats kraftigt av marknaden. Helsingborgs odds har tryckts ner i sulorna medan Örgrytes aktuella odds har stigit i höjden. Det erbjuds på tok för höga odds på laget som leds av Elmander. Vi tror på poäng och rekommenderar spel på Oavgjort eller Örgryte till 2.62 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!